Sağlıklı Bir Bebek İçin Sağlıklı Beslenin!

Sağlıklı Bir Bebek İçin Sağlıklı Beslenin! Anne adayını ne yerse bebeği de onu yer, anne adayı ne içerse bebeği de onu içer! Kendi sağlığınızdan geçtiyseniz bile bebeğinizin sağlığı için gebelik başladığı andan itibaren anne sütünden bebeğiniz kesilene kadar ne yemeniz gerektiğini bilmelisiniz. Anne karnındaki bebek sizin yediğiniz besinlerden vitamin mineral protein …. alarak kendi vücudunu, organlarını, iç organlarını ve beynini geliştirecek ve gelişimini tamamlayacaktır. Her bitkiye, her sebzeye ve her meyveye bu gelişim aşamasında bebeğinizin ihtiyacı vardır. Ve unutmayın o bebek sizin bir parçanız, parçadan da öte canınızdır. Onun sağlıklı olması hayatta her şeyden önemlidir. İşte bu nedenlerden dolayı ‘ Sağlıklı bir bebek için sağlıklı beslenin’ diyoruz anne adaylarına ve elimizden geldiğince uzman doktorların tavsiyelerini sizler ile paylaşmaya çalışıyoruz.

Sağlıklı Bir Bebek İçin Sağlıklı Beslenin: Protein;

sağlıklı bir beslenme gebelikHamilelik döneminde tek bir hücre ile canlılığını ve yaşadığını gösteren bebeğiniz doğum anına kadar yaklaşık 3,5 kg kadar büyüme süreci çok sayıda hücreye dönüşmesi ve çok hızlı bir gelişim sürecinden geçmesi ile mümkündür. Bu nedenle bebeğinizin beslenmesine yol veren plesantanın gelişmesi için protein çok önemli bir faktördür. Bebeğinizin yaşamını içinde sürdürdüğü sıvı bebeğinizi çeşitli şok ve travmalardan korumaktadır ve bu sıvı protein içermektedir.

Protein Kaynağı Yönünden Zengin Olan Besinler: yumurta, balık, et, süt, yoğurt, tavuk, peynir, kuru baklagiller, fındık, ceviz…. Aynı zamanda bu besinler protein ile birlikte kalsiyum, demir ve B vitamini yönünden de zengin olan besinlerdir.

Bebeğinizin İskelet Yapısının Tam ve Sağlıklı Gelişimi İçin: Kalsiyum: 

Büyümenin son döneminde iskelet dokusunun hızla gelişmesi ve mineralleşmesi esnasında daha  fazla kalsiyuma ihtiyacı vardır. Gelişimini sürdüren fetusun diş köklerinin ve kemik köklerinin oluşması ve büyümesi için de kalsiyum son derece önemli ve gerekli bir mineraldir. Kadın hamileliği boyunca yeteri kadar kalsiyum almaz ise bebeğin gelişimde ihtiyaç duyacağı kalsiyum anne adayının kemiklerinde bulunan  kalsiyum ile gelişimini tamamlayacaktır. Bu da demek oluyor ki; hamilelik dönemin de veya doğum sonrası annenin dişinin dökülmesi gebelik döneminde yeterince kalsiyum almamasına ve bebeğin kalsiyum ihtiyacını anneden karşılaması sonucunda gerçekleşecektir.

Kalsiyum Kaynakları: süt ve süt ürünleri, tahıl ürünleri, kuru baklagiller, kurutulmuş meyveler, pekmez, susam, fındık, fıstık, limon, çilek…. Ayrıca bkz. Gebelikte Beslenme 

PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git