HEPATİT B HASTALIĞININ TEDAVİSİ

Akut Hepatit B enfeksiyonu geçiren hastalann bir kısmında 6 ay olarak kabul edilen kriter sürenin sonunda bağışıklık gelişmez ve kişiler virüsü aylar ya da yıllar boyunca taşımayı sürdürürler. Böyle kişilere “taşıyıcı=portör” adı verilir. Taşıyıcılar yaşamları boyunca taşıyıcı olarak kalabilecekleri gibi, yıllar içinde virüsün karaciğerde yeniden aktif hale gelmesi ile “kronik hepatit” tablosuna ilerleyebilirler. Kronik hepatit yıllar içinde siroza ilerleyebilir ve sirozlu hastaların da bir kısmında karaciğer kanseri gelişebilir.
Hepatit B geçiren erişkin yaştaki hastaların %90-95’inde hastalık en geç 6 ay içinde iyileşme ile sonuçlanır. Hepatit B hastalığı hastaların %5-10’ununda sürekli (kronik) hale gelir. Ne yazık ki, annelerinden enfeksiyonu alarak doğan bebeklerde durum çok daha vahimdir. Zira, bu bebeklerde hastalık %90 oranında kronik şekle dönüşmektedir.

PAYLAŞ
HEPATİT B HASTALIĞININ TEDAVİSİ Konusuna 2 Yorum Yapıldı
  1. anıl dedi ki:

    slm benim kız arkadaşım hepatit b aşıları kullanıyor.Bu hastalık baslamısmı yada korunmamı biz sürekli ilişki sırasında bulunuyoruz bu banada gecmiş olabilir bu hastalıktan kurtulma tedavisi varsa söylermisiniz.

  2. yavuz bagdat dedi ki:

    meraba ben yavuz bagdat hepatit b tasiyicisi oldugumu yaklasik 1 yil once ogrendim alkol sigara ve cigerleri zedeleyecek herhangi bir sey kulanmiyorum …benim yedigim ve ictigim herhangi gida cesitleri bunun cogalmasina yol acarmi? lutfen bana bu hastaliktan kurtulmanin bir yolunu gosterin ve bunun tedavisi varmi ?

Sayfa başına git