Alüminyum Folyo Alzheimer Yapıyor! Kullanmayı Derhal Bırakın

Alüminyumun nörotoksik olduğu uzun zamandır bilinmektedir ve bunu doğrulayan sayısız çalışma bulunmaktadır.

Kronik maruziyeti, otizm, demans ve Parkinson hastalığı gibi çeşitli nörolojik hastalıklara neden olur. Bununla birlikte, bilimsel kanıtlar, alüminyumun zararlı etkileri konusunda hiç kuşku yok.

Yapılan en yeni çalışma, iş yerinde alüminyuma maruz kalmış bir kişinin beyninde yükselmiş seviyelerin olduğunu ve Alzheimer hastalığından öldüğünü gösteriyor.

Birçok nörolojik çalışma alüminyum maruziyeti ile Alzheimer ve diğer birçok nörolojik hastalık arasındaki bağlantıyı buldu.

Bununla birlikte, bu davanın Alzheimer hastalığı ile mesleki maruziyet sonrasında beynin artmış alüminyum seviyeleri arasındaki “ilk doğrudan bağlantı” olduğu düşünülüyor.

Dahası, İngiltere’de erken başlangıç ​​Alzheimer hastalığından ölen kadınların dokularında yüksek alüminyum seviyeleri keşfedildiğinde, 2004’te bir başka dava daha ortaya çıktı. Bu 16 yıl önce, yerel içme suyuna 20 metrik ton alüminyum sülfat salan bir sanayi kazası geçirdi.

Diğer pek çok çalışma, insanlardaki artmış alüminyum seviyelerinin çeşitli nörolojik belirtilere yol açtığını ortaya koymuştur.

Madenlerde, tarımda, fabrikalarda çalışan kişiler için, kaynak alüminyum maruziyetinde artan bir tehdit altındadır. Sigara dumanı burnunuza her girdiğinde sürekli bu alüminyum buharlarının yenmesi dışında.

Alüminyum buharlarının veya tozların teneffüs edilmesi, kolayca emilebilen alüminyum parçacıkları doğrudan akciğerlere gönderir. Oradan kan dolaşımına girerler ve beyin ve kemikler dahil olmak üzere vücudunuza dağıtılırlar.

Alüminyum tozunun pulmoner fibrozise yol açtığı ve alüminyum fabrikalarında çalışanların astıma duyarlı oldukları iyi bilinmektedir. Araştırmalar, alüminyum buharlarının nörotoksite yüksek olduğunu gösterdi.

Alüminyum’un Yaşı adlı özellikli belgesel, bu metal hakkındaki gerçeği açığa çıkarıyor ve alüminyum ile nörolojik bozukluklar ve göğüs kanseri gibi rahatsızlıklar arasındaki ilişkiyi inceliyor.

Bu, madenlerde alüminyuma maruz kalmayı gösterir ve fabrikalar, İngiltere, Macaristan ve Güney Afrika’daki çevresel felaketler dahil, dünyada ciddi ekolojik sorunlara neden olur. Bu belgeselde, sinir bilimci Christopher Shaw iddia ediyor:

 “Birçok araştırmacı Alüminyum’un Alzheimer gibi nörodejeneratif hastalıklarda rol oynayacağını kabul etmeye başlıyor. Diğerleri için de geçerli olup olmadığı halen açık bir soru ama Alzheimer gerçekten odaklanmaya başladı ve insanların maruz kaldığı tüm kaynaklardan gelen alüminyumun vücut yükünün Alzheimer hastalığına katkıda bulunabileceği oldukça açık. “

Alüminyum doğal olarak su, hava ve toprakta bulunur, ancak alüminyum ürünler, madencilik, alüminyum cevherlerinin işlenmesi ve kömürle çalışan elektrik santralleri ve yakma tesislerinin işleyişi ile katkıda bulunuruz. Dahası, doğada yok edilemez, bu nedenle yalnızca diğer parçacıklardan ayrıştırarak veya biçimini değiştirir.

Havadaki alüminyum parçacıkları yağmurla yıkanır ve su kaynağına girer, burada çökelir ve bozulur. Bu nedenle, endüstriyel alanlarda yaşayan insanların alüminyum maruz kalma riski artar.

Laboratuvar testleri, alüminyumun piyasada satılan çeşitli ürünlerde, içeceklerde, gıdalarda ve eczacılıkta bulunabileceğini gösteriyor; bu da imalat sürecinin konunun katkıda bulunduğu anlamına geliyor.

Bu toksik metal birçok gıdada ve ürünlerde bulunur:

  • Tuz, kabartma tozu, kahve kremaları, kendinden yükselen un, bebek formülü, pasta malzemeleri, suni gıda boyası, pişmiş ürünler ve işlenmiş gıdalar gibi gıdalar
  • Aşılar-Hepatit A ve B, pnömokok aşısı, Hib, Gardasil (HPV), DTaP (difteri, tetanoz, boğmaca) ve diğerleri
  • İlaçlar, analjezikler, antasitler, antirefareler ve çok daha fazlası; Magnezyum stearat gibi katkı maddeleri
  • Alüminyum ürünler, kutular, folyo, teneke kutular, meyve suyu torbaları ve su şişeleri gibi
  • Deodorantlar, terleyiciler, losyonlar, şampuanlar, güneşten koruyucular gibi kozmetik ve kişisel bakım ürünleri
  • Ayrıca, alüminyum, tahmin edebileceğiniz gıdalarda daha fazla bulunur. Environmental Sciences Europe dergisi, araştırmacıların alüminyum içerikli 1,431 hayvansal olmayan gıdaları ve içecekleri incelediği bir çalışma yayınladı. Bunlar bulguları:
  • Yüzde 77.8’i 10 mg / kg’a kadar olan alüminyum konsantrasyonunu içeriyordu
  • Yüzde 17.5’i, 10 ila 100 mg \ kg arasında değişen alüminyum konsantrasyonlarını içeriyordu
  • Yüzde 4.6 oranında alüminyum konsantrasyonları 100 mg / kg’ı aştı.

Yiyeceğimiz ayrıca katkı olarak alüminyum katkı maddeleri de içerir. Alüminyum gıda ile temasa girdiğinde bazlar ve asitler varlığında kararlı olmadığı için ek bulaşmaya neden olur.

Yani, alüminyum teçhizat koruyucu bir oksit filmine sahiptir, ancak normal yıpranma ve yıpranma nedeniyle kolayca hasar görebilir ve çatlaklar gelişir ve hasar görmesine neden olur.

Çeşitli gıdalar, bira, şarap, bitki çayları, un, pişmiş ürünler, çorba, hepsi alüminyum içerir ve içeriği zaman zaman değişir. Alüminyum tepsiler yaygın olarak pişirme ve saklama sürecinde kullanılan pişmiş ürünler özellikle zengindir.

Araştırma, etlerin alüminyum folyo içinde pişirilmesinin alüminyum ile bulaşmalarını artırdığını tespit etti ve alüminyum folyo ile hazırlanan yemek yemenin , diğer alüminyum kaynaklara eklenerek bir sağlık riski taşıdığı” sonucuna vardı.

Küçük maruz kalmaların zamanla kümülatif etkisi, alüminyumun aşırı yüklenmesine ve sağlığa ciddi zarara yol açtığı için gerçekte ilgili konudur. 2006 yılında yapılan bir araştırma, etin alüminyum folyo ile pişirilmesinin aşağıdaki gibi alüminyum seviyelerini yükselttiğini gösteriyor:

  • Tavukçuluk oranı yüzde 76’dan yüzde 214’e yükseldi
  • Alüminyum folyo ile pişirilen kırmızı etler, alüminyum seviyelerini yüzde 89’dan yüzde 378’e yükseltti
  • Daha yüksek piþirme sýcaklýklarý ve daha uzun pişirme prosedürleri ile alüminyum seviyeleri de yükseltildi

Alüminyum, akciğerlere sigara dumanı gibi merkezi sinir sistemi üzerinde aynı etkiye sahiptir ve oksidatif stres ürettiği için dejeneratif hastalıklara ve beyin dokularına zarar vermeye neden olur. Doku dokusu girer girmez bertaraf etmek zordur. Vücutta hiçbir rolü olmadığından onu ortadan kaldırmak hayati öneme sahiptir.

Vücutta olduğunda, alüminyum, demir nakil sistemine bindirilerek kolayca içeriye dolaşır ve toksinleri ortadan kaldıran, beyinde biriken biyolojik engelleri aşar ve ciddi hasara neden olur. Üstelik, yaşlılara göre çocuklar için çok daha zararlıdır.

Hayvansal protein tüketmiyorsanız kükürt eksikliği kolayca oluşabilir, bu nedenle yağsız vücut ağırlığı kilogramı başına yaklaşık bir gram protein veya yalın vücut kütlesi poundu başına yaklaşık 1/2 gram protein tüketmeniz gerekir. Bitmiş çim biçimli etleri, fabrikalarda yetiştirilen etleri düşük kalitede ve antibiyotik ve büyüme hormonu gibi çeşitli ilaçlar verdiği gibi tüketmelisiniz.

Alüminyum Detoksifikasyon

Alüminyum vücuttan temizlenebilir, ancak başlangıçta bu metalin daha fazla maruz kalmasını önlemeniz ve kullanmayı bırakmanız gerekir:

  • Alüminyum ocaklar
  • Alüminyum lamine edilmiş çanta içecekleri
  • Alüminyum oksihidroksitli diş macunu
  • Alüminyum espresso üreticileri
  • Alüminyum kloralhidrat, alüminyum klorür veya alüminyum-zirkonyum bileşikler içeren ter önleyiciler

Alzheimer hastalığında bu kenetleme maddeleri çok yardımcı olabilir:

-Melatonin: Araştırma, metal bağlayıcı bir role sahip olduğunu ve dolayısıyla Alzheimer de dahil olmak üzere nörolojik rahatsızlıklara neden olan oksidatif stres durumunda faydalı olduğunu gösteriyor.

Alüminyum gibi metallerin detoksifikasyonunu destekleyen tüm hücresel engelleri kolayca dolaşır. Beyindeki alüminyumun oksidatif etkisini de azaltır.

– Her şey glutatyon seviyelerini yükseltir. Vücutta üç amino asitten glutatyon sentezlenir: glutamat, glisin ve sistein. Glisin ve glutamat bakımından zengin gıdalar arasında çiğ meyve ve sebzeler, özellikle greyfurt, avokado, portakal, kuşkonmaz, çilek, domates, bamya, kantaloupe, brokoli, şeftali, ıspanak ve kabak bulunur. Sistein ayrıca et, yumurta, sarımsak, kırmızı biber, soğan, Brüksel lahanası, buğday tohumu ve peyniraltı suyunun proteininde bulunur. Ayrıca glutatyon metabolizmasını aşağıdaki şekillerde geliştirebilirsiniz:

-Epsom tuz hamamları

Egzersiz: Egzersiz, glutatyonun üretimi için gerekli olan adenosin trifosfat (ATP) seviyeleri üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir.

-Glükatiyon üretimi için hız sınırlayıcı bir besin maddesi olduğundan ek N-asetil-L-sistein (NAC) çok yardımcıdır.

-Kuccumin: Oksidatif stres derecesini modüle ettiği için alüminyuma bağlı hasarlara karşı koruma sağlar. Dahası, nöron bozunmasını geciktirir, Alzheimer ile bağlantılı beta-amiloid plaklarını azaltır, mikroglia oluşumunu azaltır, metalleri şelatlar ve güçlü bir toplam anti-inflamatuar ve antioksidan etkiye sahiptir.

Ayrıca, Alzheimer durumunda bellek geliştirir. Ancak, safra taşları, akut biliyer kolik, safra yolu tıkanıklığı (safra salgısını tetiklediğinden) ve tıkanma sarılığı durumunda tavsiye edilmediğini unutmayın.

-Suno maruziyeti, D vitamini düzeylerini arttırmak için: Bazı çalışmalar, D vitamininin hücre içi glutatyon düzeylerini yükselttiğini göstermektedir.

 

PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git