İdrar Yolu Enfeksiyonu İçin 5 Doğal Çözüm
Üriner sistem enfeksiyonlarına, idrar yollarında vücudun savunmasını yenen bakteriler gibi mikroplar neden olur. Zayıf bir bağışıklık sisteminin, kötü hijyen alışkanlıklarının, böbrek sorunlarının ve cinsel ilişkilerin bir sonucu olarak ortaya çıkabilir.
Erkekler de büyük oranda etkilenebilir olsa da, kadınlar bu enfeksiyonları geliştirme konusunda daha hassastırlar. Bunun nedeni üretrelerinin kısalmasına ve dolayısıyla mikropların geçişini kolaylaştırmasıdır.
En sık karşılaşılan belirtiler yanma hissi ve ağrıdır. Bununla birlikte, diğer belirtiler arasında idrarda değişiklik, ateş atağı ve genel rahatsızlık vardır.
Dolayısıyla idrar yolu enfeksiyonlarını hafifletmek için iltihaplanmayı kontrol edebilen ve bulaşıcı ajanları ortadan kaldırabilen anti-inflamatuar ve diüretik ilaçları kullanmanız gerekir.
Neyse ki, iyileşmenizi hızlandıracak ve diğer komplikasyonları önleyebilecek pek çok doğal ilaçlar olduğundan, sorunlarınızı çözmek için farmakolojik ürünlere güvenmeniz gerekmez.
Bu amaçla idrar yolu enfeksiyonlarına karşı size yardımcı olabilecek 5 ilginç alternatif sunacağız.
1. Ananas çayı
Ananas infüzyonu bulaşıcı ajanlar olduğunda üriner sistem temizliğini tetikleyebilen diüretik özelliklere sahiptir.
Ananasdaki aktif bileşik olan Bromelain, enfeksiyon semptomlarını tedavi edebilen anti-inflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahiptir.
Gerekli içerikler:
-2 dilim ananas
-2 bardak su (500 ml)
Yapılışı:
Ananas dilimlerini küçük parçalar halinde kesip suyla birlikte tencereye koyun ve düşük ısıda 8-10 dakika kaynatın. Ardından çıkarın, soğumaya bırakın ve soğuduğundan olduğundan emin olun. Günde iki defa tüketin.
2. Kereviz suyu
Kereviz suyu, güçlü anti-inflamatuar ve antioksidan özelliklere sahip bir içeceğidir. Üriner sistem enfeksiyonlarından kaynaklanan rahatsızlığı kontrol edebilir.
Aktif maddesi iltihaplanmayı hafifletmekle kalmaz aynı zamanda mesane ve böbrekleri de arındıran ilginç bir diüretik etki gösterir.
Gerekli içerikler:
-1 kereviz sapı
-1 su bardağı su (250 mi)
Yapılışı:
Önce kerevizin sapını yıkayıp kesin. Bir fincan su ısıtın ve su kaynama noktasına ulaştığında kereviz sapını ekleyin. 10 dakika kadar soğumasını bekleyin, sonra hafifçe sıkın. Bunu günde 3 kez tüketmelisiniz.
3. Zerdeçal Çayı
Zerdeçaldaki aktif bileşik olan Curcumin güçlü antibiyotik ve antienflamatuar özellikleri ile bilinir. Enflamasyonun giderilmesinde ve idrar yollarındaki enfeksiyonların tedavisinde çok etkilidir.
Gerekli içerikler:
-1 çay kaşığı zerdeçal tozu (5 gr)
-1 su bardağı su (250 mi)
-Bal
Yapılışı:
Bir fincan kaynar suya zerdeçal tozu koyun. 5-10 dakika bekletin, sonra bal ekleyin ve hemen tüketin. Enfeksiyonun hafifletilmesi için günde 2 bardak tüketmeniz gerekir.
4. Ballı sarımsak
Hem sarımsak hem bal doğal antibiyotik grubuna aittir. Her ikisinin de birtakım enfeksiyonları önleme yeteneği vardır. Bu iki maddenin kombinasyonu idrar yollarındaki hastalıklardan sorumlu olan bakterilerin büyümesini yavaşlatabilir.
Gerekli içerikler:
-1 diş sarımsak
-2 çorba kaşığı bal (50 g)
Yapılışı:
Bir dolgu sarımsak bir harçla ezin ve bir hamur elde etmek için 2 çorba kaşığı bal ile karıştırın. Bunu boş mideye almalısın. Tadını beğenmezseniz, tüketimini kolaylaştırmak için ayrıca bir fincan ılık su ilave edebilirsiniz. Her gün bunu tüketin.
5. Soğan suyu
Soğan suyu güçlü antibakteriyel özelliklere sahip kükürt bileşikleri içerir ve enfeksiyonları kontrol etmek için idrar kanallarını temizleyebilir.
Buna ek olarak, soğan, ağrı ve yanma hissini giderebilen ve dokularda biriken sıvıyı ortadan kaldırabilen güçlü anti-inflamatuar ve diüretik özelliklere sahiptir.
Gerekli içerikler:
-1 soğan
-su bardağı su (62 ml)
-2 çorba kaşığı bal (50 g)
Yapılışı:
Tüm malzemeleri bir blender içine koyun ve homojen bir meyve suyu elde edilinceye kadar karıştırın. Bu kısmı, gün boyunca tüketilen günde 3 atış olarak bölmelisiniz. Bu çareyi arka arkaya 3-4 gün sürebilirsin.
Henüz yorum yapılmamış.