Baş Ağrısı, Düşük Enerji ve Yorgunluk Sorunu Yaşayanlar Bu 9 Püf Noktasını Uygulayın Bakın Ne Oluyor
Neredeyse günümüz hastalığı haline gelen baş ağrısı, sürekli uyuma isteği, geçmeyen yorgunluk on kişiden sekizinde görülüyor. Yorgunluk artık kronik bir hal alıyor ve kişi sürekli halsiz ve bitkin olarak dolaşıyor. Bu durum gerek iş hayatını gerek aile hayatını kısacası hayat standardını olumsuz yönde etkiliyor.
Mevsim geçişleri, kişinin yaşadığı olumsuz şeyler, aşırı iş yoğunluğu, stres, düzensiz beslenme ya da vücudun susuz kalması yorgun hissetmenizi etkilediği gibi bu yorgunluğun altında yatan bir başka organ hastalığı ya da sağlık sorunu da olabilir. Bu nedenle geçmeyen bir baş ağrısı sürekli halsizlik hissi varsa mutlaka bir doktora görünmelisiniz.
Peki Nedir Kronik Yorgunluğun Sebebi?
*Uyku bozukluğu,
*Sağlıksız ve ya yetersiz beslenme,
*K vitamini eksikliği,
*Kansızlık,
*Hastalıklar,
*Kullanılan ilaçlar,
*Magnezyum eksikliği,
*Troid hastalıkları.
Tüm bu sayılanlar sürekli olarak kendinizi halsiz hissetmenize yol açabileceği gibi yorgun hissetmenizin nedeni mevsim değişiklikleri ve psikolojik nedenlerden de kaynaklanabilir. Eğer 6 ay ve daha uzun süre kendinizde baş ağrısı ve sürekli yorgunluk hissederseniz artık kronikleşen bir halsizliğiniz var demektir.
Elbette yorgunluğunuz sebebini uzman bir hekime giderek bulmalısınız. Sadece fizyolojik olarak değil her hangi bir sağlık sorunundan kaynaklanan bir halsizlik halinizde olabilir. Biz burada hastalıktan kaynaklı değil kronikleşen yorgunluk için çözüm yolları paylaşmaya çalışıyoruz.
Fizyolojik yorgunluk diye adlandırdığımız yorgunluğun başlıca kaynağı, uykusuzluk, sağlıksız beslenme ve hareketsizliktir. Daha çok depresyonik bir rahatsızlıktır. Tedaviye ise ihtiyaç duyulmadan dinlenmekle ve bazı alışkanlıklarınızı değiştirmekle geçer, Tıbbi bir müdahale gerektirmez.
Kronik Yorgunluk Nasıl Geçer?
*Akşam yatma ve sabah kalkma saatlerinizi düzene koyun.
*Öğleden sonraları gününüzü daha aktif geçirmeye çalışın.
*Yatmadan önce spor yapmayın.
*Gün ışığından olabildiğince faydalanın.
*Bol bol yürüyüş yapın, temiz hava alın.
*Yatmadan önce ılık bir duş alın.
*Gece yatmadan önce alkol, kafein ve nikotin içeren gıdalardan kaçının.
*Mümkünse aç yatmaya çalışın.
*Yatak odanız karanlık, televizyonsuz ve sesiz olsun.
Unutmayalım ki sağlık hayatta ki her şeyden daha önemlidir. Bu nedenle hangi koşulda olursak olalım yaşamaktan ve yaşamdan keyif almaktan vazgeçmeyelim.
Henüz yorum yapılmamış.