Bebeğinizi Beslemenin Püf Noktalarını Biliyor Musunuz?
Bebeğinizi Beslemenin Püf Noktalarını Biliyor Musunuz? Beslenmeye ayırdığınız zamanlar bebeğiniz içinde sizin için de rahatlık ve huzur verecektir, birbirinize daha çok bağlanmanızı sağlayacaktır. Bebeğinizi beslemeniz için iki yöntem vardır; bunlardan ilki istek üzerine beslenme dediğimiz beslenme şeklidir ki bura da bebeğin acıktığını belirttiği her an beslenmesi anlamına gelir. İkinci yöntem ise belirli saat aralıklarında bebeğin acıktığını anlatmasına gerek kalmadan saati geldiğinde bebeği beslemenizdir.
İstek Üzerine Besleme Nedir, Yararları Nelerdir, Doğru Bir Beslenme Şekli Midir?
İstek Üzerine Besleme: belirli bir saat ve öğün takip etmeden bebeğin acıktığını anlatması ile annenin bebeğini besleme şeklidir.
İstek üzerine besleme şekli ve belirli zamanlarda besleme şeklini seçmeden önce bebeğiniz ve açlık duygusu, bebeğinizin sindirim sistemi hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Yazımızı okuduktan sonra ise ve gerekirse doktorunuza da danışarak bu iki besleme şekli hakkında karar verebilirsiniz.
Açlık yeni doğan bebeğiniz için yeni bir duygudur. Anne karnında sürekli beslenen bebeğiniz dünya ya geldiğinde besinlerini belli aralıklar ile almak zorunda kalır. Sindirim sistemi ise uzun aralıklar ile az yiyecek şekilde hazma geçebilir. Bu nedenle başlangıçta azar azar ama sık aralıklar ile bebeğinizi beslemeniz en uygunudur.
Acıktığı için ağlayan bebeği bekleterek bir şey kazanamazsınız. Ağladıkça strese girer ve emmeyi reddeder. Onu besleyebilmek için yatıştırıp rahatlatmanız gerekebilir. İlk haftalar da bebeğinizin ağlamasının başlıca nedeni midesinin boş olmasıdır. ilerleyen zamanlar da sindirim sistemi gelişip midesi genişledikçe her defasında daha çok yiyecektir, böylece öğün aralarını da uzatacaktır.
Prematüre Bebekler De Beslenme:
Prematüre bebekler de yani erken doğan bebeklerin iştahları az olabilir, ama onu sık sık beslemelisiniz. Prematüre bebekler daha çok uyumaya eğilimlidirler. Aç oldukları halde uyumaya devam edebilirler. Bu nedenle daha çok özen isteyen beslenmelerini yerine getirmek için uykudan uyandırarak her üç saatte bir bebeğinizi beslemelisiniz.
Beslenen Bebeğin Gazını Çıkartmak:
Bebeğiniz beslenirken her ara verdiğinde emerken yuttuğu havayı çıkarabilmesi için kucağınıza alın ve sırtını yavaş yavaş ovalayarak gazını çıkarın. Bebeğinizin yuttuğu hava onda tokluk hissi verebilir. Belirli bir süre geçtikten sonra geğirmiyor ise gazı yok demektir; zaten bebeğinizin ilk zamanlarında gaz çıkarması çok kolay olacaktır. Bebeğiniz kaç aylık olursa olsun yüz üstü kucağınıza alarak ya da dizlerinize yatırarak gazını çıkarabilirsiniz.
Henüz yorum yapılmamış.