Bebeklerde Ağız Enfeksiyonları ve Pamukçuk
Bebeklerde Ağız Enfeksiyonları ve Pamukçuk; Ağızlarında iltihap bulunan çocukların beslenmesi oldukça zordur, çünkü yerken çok acı çekerler ve canları yanar. Bebeklerin ağız enfeksiyonlarının en sık görüleni pamukçuk denen mantar hastalığıdır. Bir yaşın üstündeki çocuklar soğuk çatlaklarına daha yatkındırlar. Bu çatlaklar genellikle dudaklarda ve dudakların çevresinde bazen de ağzın içinde görülür.
Ağızda Yara ya da Çatlak Olan Çocukların Beslenmesi
Çocuğunuzun ağzında yara ya da çatlak varsa yemek yerken canının yanmaması için elinizden geleni yapmalısınız. Sıcak yemekler soğuk olanlara göre ağzını daha çok acıtacağı için bunlara çocuğa vermeden önce soğutun, bol bol soğuk içecekler verin. Hiç bir şey yeyip içmek istemiyor ise önerilerimize dikkat etmenizi öneriyorum.
Çocuğunuzun Kamış Kullanarak İçmesini Sağlayın!
Bardaktan içecek içerken kamış kullanması duyacağı acıyı daha da hafifletecektir.
Çorba besleyici bir gıdadır ve yemesi, içmesi kolaydır. Soğuk olarak verebilirsiniz.
İçeceklerini soğutarak vermeyi deneyin; Asitli içeceklerden özellikle meyve sularından kaçının asitlidirler.
Çocuğunuza daha çok dondurma yedirin.
Peynir dişlerini fırçalayamayacağı için bakterilerin etkisini gidermek için öğünlerinde bir parça peynir ve su ile tamamlamasını sağlayın.
Pamukçuk Nedir? Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir?
Pamukçuk; ağızda ve bağırsaklarda yaşayan bazı mantarların oluşturduğu bir enfeksiyondur. Mantarlar normalde bakteriler tarafından kontrol altında tutulur. ancak bazen aşırı çoğalarak ağızda acı veren bir tahrişe nede olurlar. Tehlikeli bir enfeksiyon olmamasına rağmen doktorunuzun yöntem ve ilaçları ile çok daha sağlıklı bir bebeğiniz olacaktır.
Pamukçuk Karşısında Uygulanacak Tedavi Yöntemleri:
Çocuğunuzun ağzındaki beyaz lekeli bölümleri temiz bir mendil ile silmeye çalışın. Kolay çıkmaması bu lekelerin pamukçuk olabileceğini de gösterir. Ancak bu lekeleri çıkarmak için bastırarak silmeye çalışmayın.
Çocuğunuza yemesi kolay şeyler verin. Biberon ile besleniyorsanız memenin yumuşak ve temiz olmasına özellikle dikkat edin.
Bebeğinizi anne sütü ile besliyorsanız meme uçlarınızın mikrop kapmaması için gerekli özeni ve temizliği gösterin. Çocuğunuzu emzirdikten sonra bol su ile yıkayın ve sabun kullanmayın.
Doktorunuz Pamukçuk Tedavisini Nasıl Uygulayacaktır?
Doktorunuz pamukçuk tedavisinde bebeğinizin beslenmesinden hemen sonra bebeğinizin ağzına sıkmanız için damla ilaç yazabilir. Çocuğunuz iki yaşında ise pastil de verebilir.
Henüz yorum yapılmamış.