Doğum Kontrol Haplarındaki Tehlike! Meme Büyümesinden Ciltte Tüylenmeye Kadar…

Dünya üzerinde pek çok kadın yan etkilerini bilmeden doğum kontrol hapları kullanıyor. Öyle ki bu hapları farklı sağlık sorunlarına sahip genç kızlara da vermekten asla çekinmiyorlar.

Adet düzensizliği (regl), akne, hormon tedavisi gibi durumlarda da doğum kontrol hapını pek çok doktor önermektedir. Hasta olan kişinin yaşam tarzı, beslenme alışkanlıklarını kontrol etmek yerine kısa yoldan bu haplarla işin içinden çıkmayı umuyorlar.

Hayır, bu son derece yanlış! Özellikle uzun süreli kullanımın karaciğerde ciddi sorunlara yol açtığı kesin. Bunun sağlık yönü ile birlikte, gereksiz tedavi süresi ve çekilen ağrıyı düşünürsek doğum kontrol hapını kullanmadan önce artık bir kere daha düşünmenizde fayda var derim.

Doğum Kontrol Haplarının Etkisi Nelerdir?

Doğum kontrol haplarının asıl görevi, istenmeyen gebelikleri önlemektir. Hiçbir sağlık sorunu olmayan bir kadın genellikle ayda bir kez yumurtlar, yumurta sperm ile karşılaşırsa döllenme olur ve kadın vücudu uterüsün üzerine inecek olan yeni bir yumurta üretir.

Döllenme olmadıysa, regl olur vücut sisteminizi temizler ve bir daha ki aya hazırlanır. Birçok doğum kontrolü hapı, beyninizi hamile olduğunuza ve aşılamanıza gerek olmadığını düşünmeye götüren yüksek düzeyde sentetik östrojen içerir.

Vücudunuz doğal olarak hamile kaldığınızda yumurta üretimini durdurur, çünkü başka hamilelik olamaz. Vücut yumurtlamadığında yumurta bırakılmaz, bu nedenle döllenilecek bir şey yoktur ve kadın hamile kalamaz.

Ağır kimyasalların yaptığı şeydir bu, doğal olarak ortaya çıkacak vücut sisteminizle karışacaktır. Sonuçlar ise bilinmediği korkutucudur.

Östrojen seviyesinin yüksek olması nedeniyle kadınların karşılaşabileceği yan etkilerin bazıları hamile bir kadının yaşadığı sorunlarla son derece örtüşür. Bunlardan bazıları ise :

  • Kilo almak
  • Göğüslerde hassasiyet
  • Mide bulantısı
  • Duygusal duyarlılık ve ruhsal değişim

Doğum kontrol hapının zararlarından kısaca bahsetmek gerekirse :

  • Kan pıhtılaşma riskini artırır.
  • Karaciğer ve safra kesesine ciddi ölçüde zarar verir.
  • Meme büyümesine sebep olur.
PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git