Evliliğe Ne Kadar Hazırsınız
Bir Erkek Evliliğe Hazır Olduğunu Nasıl Anlayabilir?
Erkeğin evlenmeden önce zorunlu olduğu şeyleri yapması gerekir. Toplum olarak klasik evliliklerde erkeğin okulunu bitirmiş olması,askerliğini yapmış olması gerekir.Bunlar gerçekten önemlidir aslında erkeğin hayatında. O yüzden okulunu bitirmesi gerekiyorsa bitirmesi gerekir mutlaka. Çünkü evlilikle birlikte yeni stres ve sorumluluklar da ortaya çıkmaktadır. Çoğunlukla toplumumuzda erkek okulunu bitirmişse ve askerliğini yapmışsa evlenme zamanı gelmiştir denir. Tabiki önemli olan kalıplaşmış düşünceler değil erkeğin kendini hazır hissetmesidir. Evlilik konusunda ne hissettiği de çok çok önemlidir. Türkiye’de genel olarak erkeklerde yirmi altı ve yirmi sekiz yaşları kadınlarda ise yirmi dört ve yirmi altı yaş aralıkları sağlıklı evlilik dönemidir. Ayrıca evlilik için tavan yaş olmamalıdır, fakat taban yaş olabilir.Yani bir kişi ben kimi istiyorum, ne istiyorum hayatta ne yapmak istiyorum konularında ne istediğini bilirse ve hedeflerini belirlerse ve ondan sonra bir ilişkiyi veya evliliği düşünürse çok daha sağlıklı olur.
Bir Kadın Evliliğe Hazır Olduğunu Nasıl Anlayabilir?
Kadınlarda ise evliliğe hazır olunup olunmadığına genelde çevre karar verir. Okulun bitti yaşın geldi artık evlensen iyi olur tarzında manevi baskılar yapılmaya başlanır.İdeal olan kadın için de aynen erkek gibi ayaklarının yere basabilmesi gerekir. Yani kadının aileye bağlı değil kendi başına ayakta durabilmesi gerekir.Annesi ve babasıyla aynı evi paylaşıyor olsa bile mutlaka bir iş sahibi olması gerekir.Kendine güveninin de tam olması gerekir. Eğer bunlar olmazsa evliliğe geçişte birçok şey ailedeki gibi oluyor.Yani babaya olan bağımlılık evlendikten sonra eşe bağımlılık olarak değişiyor. Hem maddi hem de manevi açıdan.Kadınların baba evinden eş evine geçişte yaşanmamış bir ergenlik dönemleri var. Onun için demokratik anlayışlı bir eşle evlenirlerse ve eş de özgürlük tanıyan bir baba gibi olursa o yaşanmamış evlilik dönemi ergenlikte yaşanmaya çalışılır. Bu dönem evlilikte yaşanmamalıdır.Hiçbir kadın bekarken yaşadığı o özgürlük isteme ve araştırma duygularını evlilikte yapamaz. Eğer yapmaya çalışırsa evlilik yürümez. İşte bu nedenlerle kadınlarında kendi ayakları üzerinde durabilmenin tadını çıkarmaları gerekir. Ergenlik döneminde yaşanabilecek sorunların, sıkıntıların önceden yaşanması ondan sonra bir ilişkiye başlanması gerekir. Böylece bir ilişkiye başlamaları daha sağlıklı olur.
merhabalar,benim çok büyük bi sorunum var.Ben ingilizce öğretmeniyi erkek arkadaşım da lise mezunu.İşi var çok şükür kendine ait bi şirketi var onu işletiyo.Ama bu arada ki eğitim farkı benim açımdan değil de ailem açısından problem yaratabilir onu seviyorum da.sizce ayrılmalımıym ondan sırf bu yüzden?