GEBELİKTE UYKU SORUNLARI
Hamilelik süresince uyku alışkanlığınızda gözle görünür değişiklikler olacak.Bu değişimlerin bir bölümü hamileliğe uyum sağlamanıza yardımcı olurken bir kısmı da çektiğiniz sıkıntının çoğalmasına sebep olacak niteliktedir.Sürekli tuvalete gitme isteği da uyku problemine artırır; çocuğunuzun hareketleri de sizi uyutmayabilir. Kimi bayanlarsa sadece uykularının kaçtığını sanmaktadırlar.
Uyku giderici içeceklerden (kahve ve çaydan) uzak durun. Uyumadan önce çok fazla yemek yemeyin.
Gebelik evresinde geceleri uyuyamıyorsanız gündüzleri uyumamaya özen gösterin. Yatağınızda dinlenme,kitap okuma veya televizyon seyretme gibi alışkanlıklarınız varsa bunlardan vazgeçmeye çalışın.
Kimi hekimler yorulmanız ve bunun sonucunda uyuyabilmeniz amacıyla daha fazla egzersiz hareketleri yapmanızı tavsiye etmektedirler. Bazı hamile kadınlarda sıcak bir banyo yararlı olabilir. Hiçbir şey yararlı olmazsa, kalkın, bir kitap okuyun ya da ev işleri yapın. Daha geç uyumayı deneyin.
Gebelik haftası ilerledikçe mekanik zorluklara bağlı uyku problemleri ve uykusuzluk daha ön plana çıkar. Ancak psikolojik gerginlikler de etkisini sürdürür.Bu dönemde reflü de(mide yanması) gebeliğin ikinci üç ayından itibaren kaliteli bir uykuyu engellemeye başlayabilir.
Gebeliğin son son 3 ayında özellikle de doğum yapma zamanı yaklaştıkça uykusuzluk giderek en büyük sıkıntı durumuna dönüşebilir.Son aylarda mekanik zorluklar ,mide yanması, çok tuvalet ihtiyacı ve doğum yapma korkusu hangisinin uykusuzluğunuzun en önemli sebebi olduğunu söyleyebilmek gerçekten kolay bir iş değildir.
Uykusuzluk sorunu artarsa, hekiminize başvurun. Konuyla ilgili olarak kimi hekimler uyku hapları tavsiye etmektedirler. Fakat, uzman hekiminiz tavsiye etmediği müddetçe uyku ilaçları içmeyin.
çalışan bayanların gebelikte en büyük sorunu dinlenememek.yorgun argın eve gelip bide ev iileri eklendiğinde tamam yani olay bitio…
aahhh nerdeee ayak uzatıp dınlenmek uyumak bıze haram işe git eve gel yemek yap ortalığı topla uyumaya fırsat bul:(((