Sinir Bozan Kulak Çınlaması ve Seslerden Bu Yöntemlerle Kurtulun
Son zamanlarda kulaklarınızda çınlama mı var? Son derece rahatsız edici bir durum olsa da bu sorunu basit yöntemlerle aşmanız mümkün.
İlk olarak söylemeliyiz ki, kulak çınlaması genel olarak ciddi sağlık sorunlarının habercisi değildir. Kronikleşen çınlama ve sesler dışında tabi ki, bu bazen 6 aydan fazla sürebilir.
Yapılan araştırmalarda bu sesi çınlama, zil sesi, tıklama, tıslama, uğultu yada kükreme şeklinde tanımlar bu durumdan muzdarip olan kişiler.
Ses yoğunluğu, sıklığı ve hacmi kişiye göre değişiklik gösterebilir. Elbette bunun için kesinlikle bir KBB ye görünmekte fayda var. Ancak bugünkü konumuz basit kulak çınlamaları.
Seyrek de olsa bu sorunun nedenlerinden bazıları ise; kan damarı problemleri veya orta kulak kemiği rahatsızlıklarından kaynaklanır. Şimdi kulak çınlaması için izleyeceğiniz yollardan bahsedelim.
1 Magnezyum
Magnezyumun kulaktaki sinirleri koruduğu biliniyor, dolayısı ile magnezyum takviyesi kulakta duyulan sesler için birebir.
2 Çinko Takviyesi
Her gün yemeklerinize 20-30 gram kadar çinko takviyesinde bulunun, ve bu yöntemi 3-6 ay süre ile devam ettirin
3 B12 Vitamini
Kulak çınlaması yaşayan hemen herkes de B12 vitamin eksikliği vardır, iç kulaklarınızda sıvıyı dengelemek için her gün B12 vitamin takviyesi alın.
4 A Vitamini
A vitamini eksikliği kulak çınlaması gibi iç kulak sorunlarına yol açabilir. Bu vitamin kulağın zarları için kritik önem taşır. A vitamini içeren besinler arasında turunçgiller ve sebzeler, yaban mersini, yeşil yapraklı sebzeler ve yağlı balık bulunur.
Henüz yorum yapılmamış.